DUURZAAM & SOCIAAL

RotPot wordt samengesteld en verpakt door medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hiervoor wordt samengewerkt met een nabijgelegen sociale werkplaats met een speciale HACCP-afdeling voor voedselproducten. De kruiden en specerijen zijn waar mogelijk van Europese afkomst en duurzaam geteeld. De materialen worden zorgvuldig gekozen op basis van herkomst, met zo min mogelijk impact op het milieu en zijn geschikt voor langdurig gebruik.

 

DE MAKER

RotPot is een creatie van Sanne Zwart, de fermentatie-expert achter Keukenboeren. Sanne is jaren geleden gefascineerd geraakt door de enorme mogelijkheden en voordelen van fermentatie en heeft als missie iedereen aan het fermenteren te krijgen. Zij geeft lezingen en workshops en schreef het boek “Zuurgoed: Zelf groente en fruit fermenteren”. De workshops zijn te vinden op de website van Keukenboeren.

 

Sanne van RotPot
rotpot ketchup

KEUKENBOEREN

Keukenboeren is in 2013 opgericht met als missie iedereen te leren fermenteren. Je vindt Keukenboeren aan de Rotterdamse Coolhaven. Daar vinden de workshops plaats en zit het kantoor van RotPot. Vanuit de eigen keuken wordt verse kimchi, pickles, shrubs en zuurkool verkocht. De huisgemaakte fermentaties zijn niet alleen heel smaakvol, maar zitten ook nog eens barstensvol vriendelijke melkzuurbacteriën die kunnen bijdragen aan een gezonde darmflora. Ook kontjes en schillen worden gefermenteerd en voeden de buurtmoestuinbak. Keukenboeren is een opleidingsplaats en beschutte werkplek voor mensen die voor korte of langere tijd meehelpen aan de fermentatiemissie.