ONTDEK DE WERELD VAN FERMENTATIE MET ROTPOT
Welkom bij Rotpot, jouw startpunt voor fermenteren! Of je nu een beginner bent of een doorgewinterde fermenteerder, bij Rotpot vind je alles wat je nodig hebt om thuis de lekkerste gefermenteerde producten te maken. Zoek je kimchi potten en fermentatie kits of workshops? We hebben het allemaal. Lees verder om meer te ontdekken over ons assortiment, onze workshops en de vele voordelen van fermentatie.
WAAROM FERMENTEREN?
Fermenteren is een eeuwenoude techniek die voedingsmiddelen niet alleen langer houdbaar maakt, maar ze ook gezonder en smakelijker maakt. Door het fermentatieproces krijg je een hoop goede bacteriën die de darmgezondheid bevorderen en de voedingswaarde van je voedsel verhogen.
Fermentatiepotten
Bij Rotpot vind je een breed scala aan fermentatiepotten, inclusief modellen met waterslot voor een optimaal fermentatieproces. Al onze complete fermentatie kits zijn perfect voor beginners en bevatten alles wat je nodig hebt om direct te beginnen met fermenteren. Of het nu gaat om kimchi maken, zuurkool of andere gefermenteerde lekkernijen.
Pot met waterslot
Een pot met waterslot zorgt ervoor dat gassen kunnen ontsnappen zonder dat er nieuwe zuurstof binnendringt, waardoor schimmelvorming wordt voorkomen en je groentefermentaties altijd slagen. Onze Mosterd, Kraut en Kimchi pot worden alledrie met een waterslot geleverd.
DUURZAAM & SOCIAAL
Keukenboeren is een opleidingsplaats en beschutte werkplek voor mensen die voor korte of langere tijd meehelpen aan de fermentatiemissie.
RotPot wordt samengesteld en verpakt door medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hiervoor wordt samengewerkt met een nabijgelegen sociale werkplaats.
De kruiden en specerijen zijn waar mogelijk van Europese afkomst en duurzaam geteeld. De materialen worden zorgvuldig gekozen op basis van herkomst, met zo min mogelijk impact op het milieu en zijn geschikt voor langdurig gebruik.
Als we zelf fermenteren of workshops geven, werken we zo veel mogelijk met wat er lokaal beschikbaar is in het seizoen. Ook kontjes en schillen worden gefermenteerd en voeden onze buurt-moestuinbak.
DE MAKER
Rotpot is een product van Keukenboeren, een platform dat streeft naar lokaal en duurzaam eten. Sinds Sanne gefascineerd raakte door de enorme mogelijkheden en voordelen van fermentatie, heeft zij als missie iedereen aan het fermenteren te krijgen. In 2013 richtte zij daarom Keukenboeren op. Met de RotPot fermentatiepotten, het geven van lezingen en workshops, en haar boek Zuurgoed, wil zij iedereen inspireren om thuis aan de slag te gaan met fermenteren. Zo kan iedereen een steentje bijdragen aan een gezondere en duurzamere voedselketen.
KEUKENBOEREN
Wil je meer weten over onze fermentatie workshops, zoek je fermenteer recepten of andere materialen en boeken? Neem dan een kijkje op de website van Keukenboeren