De Maker

De RotPot is ontwikkeld door fermentatie-expert Sanne Zwart. Haar missie is om fermentatie weer een plek te geven in de keuken thuis. Fermenteren is leuk om te doen, levert bijzondere, gezonde en supersmaakvolle producten op en voorkomt voedselverspilling. 

Wat te doen met restjes groenten? Weggooien is zonde, dat moet anders kunnen! Sanne Zwart begon met het fermenteren van haar overgebleven groenten. Zo is het idee voor de RotPot ontstaan. Een bijzondere doe-het-zelf kit waarmee je zelf thuis de lekkerste, verse zuurkool maakt door middel van fermentatie. Inmiddels is het assortiment flink uitgebreid.

Naast het ontwikkelen van nieuwe RotPot-recepten verzorgt Sanne onder de naam Keukenboeren diverse fermentatie workshops, geeft fermentatieles op school en verkoopt in Rotterdam en omstreken haar eigen zuurkool, kimchi en andere gefermenteerde producten.

Benieuwd naar de kunst van het fermenteren? Bekijk het workshopaanbod in het thuishonk van RotPot, bij Flowers&Sours in Rotterdam, en meld je aan.

Een workshop bij jou thuis, op het werk of op school? Op zoek naar een culinaire demo of workshop voor tijdens je evenement? Vraag naar de mogelijkheden via info@keukenboeren.nl.