RotPot Kimchi
Met de Rotpot Kimchi doe-het-zelf fermentatiekit heb je alles in huis om zelf de lekkerste kimchi te maken. De kit bevat een eenvoudige stap-voor-stap handleiding, een fermentatiepot, kimchi kruiden, keltisch zeezout, en een waterslot om het fermentatieproces soepel te laten verlopen.


Hoe werkt het?
De gesneden groenten worden gezouten om vocht te onttrekken en daarna gemengd met de kimchimix. Deze bevat onder andere knoflook, gember en Koreaanse chilipepers (gochugaru). Je stopt het mengsel in de pot en laat het gedurende meerdere dagen tot weken bij kamertemperatuur fermenteren.

Rotpot maakt het simpel
Met de Kimchi doe-het-zelf fermentatiekit van Rotpot kun je thuis op een eenvoudige manier authentieke kimchi maken.
Kant-en-klare kimchimix
Onze handgemaakte kimchimix geeft de kimchi haar unieke smaak en bevat geen kunstmatige toevoegingen.
De ingrediënten zijn precies voldoende voor de hoeveelheid groente die in de pot past (ca 750 gram).
Veilig
Om te zorgen dat de fermentatie snel begint en veilig verloopt voegen we een klein schepje suiker toe. De bacteriën kunnen daardoor snel aan de slag met het maken van melkzuur. Dat zuurtje geeft smaak maar voorkomt ook bederf. Door het waterslot kan het gas dat tijdens de fermentatie ontstaat veilig ontsnappen, maar komt er geen lucht bij je groenten. Op die manier krijgen ongewenste micro-organismen geen kans.
No Waste
De fermenteerpot is steeds opnieuw te gebruiken. Je kunt de kimchimix eenvoudig bijbestellen: hij past door je brievenbus. Of je stelt zelf een kruidenmix samen en improviseert met andere groenten. Dat is ook nog eens een handige manier om je restjes te verwerken! En het zoutbuisje en kruidendoosje? Zelfs die kun je een nieuwe bestemming geven als blikvanger voor je (droog)bloemen, opberger voor oorbellen en andere kleine onderdeeltjes, of bijvoorbeeld als kiembakje voor zaaigoed.

FAQ’S
Staat jouw vraag er niet bij? Stuur een mail met jouw vraag, dan ontvang je als het even meezit binnen enkele dagen een antwoord.