Recept-ideeën

  • Spitse Zuurkool
    Spitse Zuurkool met dille en knoflook ca 0,8 kg spitskool in fijne reepjes 1,5 eetlepel citroensap 0,5-1 eetlepel dilletoppen 2 tenen knoflook, geraspt 2% zout In het voorjaar is spitskool een uitstekend alternatief voor ‘gewone’ witte kool. Spitskool is iets zachter van structuur en fermenteert daardoor sneller (korter). Serveer als rauwkostsalade bij de lunch. LekkerContinue reading “Spitse Zuurkool”
  • Go!
    Make your own Sauerkraut! Cut a cabbage (approx. 1 kilo) into quarters and remove the tough core and base. Cut the cabbage pieces into thin strips and put it in a mixing bowl with the kraut mix. Knead the krautmix firmly into the cabbage for a few minutes until moisture is released. Place the seasonedContinue reading “Go!”
  • Kimchi
    Nodig:  RotPot met waterslot 1x kimchimix  15 gram zeezout 30 gram sojasaus (of tamari voor een glutenvrije variant) 1 chinese kool 3 of 4 stengels bosui 1 wortel 1 ui Aan de slag! Pak een mes, snijplank, grote kom en trek je handschoenen aan. Was de groenten. Verwijder en bewaar een buitenblad van de ChineseContinue reading “Kimchi”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: